جوابیه اداره کل شیلات مازندران به خبر ” آقای اداره شیلات مازندران، سرمایه گذاران را به دریای عمیق بی تدبیری خود ترغیب نکن”

چندی پیش خبری در نقد عملکرد اداره کل شیلات مازندران در مصاحبه با یکی از سرمایه گذاران توسط رسانه حساب روز منتشر شد که واکنش های زیادی در پی و واکنش اداره کل شیلات مازندران را برانگیخت به گونه ای مدیرکل شیلات مازندران طی تماس تلفنی با مدیر مسئول مجموعه رسانه اقتصادی حساب روز موارد مطروحه را نادرست و ناکافی قلمداد کرد و خواستار درج جوابیه آن نهاد دولتی در رسانه حساب روز جهت تنویر افکار عمومی شد.

رسانه حساب روز نیز حسب وظیفه قانونی خویش جوابیه این اداره کل که توسط اداره محترم روابط عمومی ارسال شده در بستر پایگاه اطلاع رسانی و کانال رسمی در پیام رسان ایتا منتشر کرد که به شرح ذیل می باشد:

جناب آقای حسین زحمتکش
خبرنگارمحترم
باسلام، همانطوریکه مستحضرید طول سواحل دریای خزر ۸۷۳ کیلومتر بوده که ۴۸۷ کیلومترآن متعلق به استان مازندران می باشد که در این فضا حدود ۱۱۳ تشکل صیادی در سه بخش ماهیان استخوانی، کیلکا و خاویاری و تعداد ۱۴ قفس در ۴ شهرستان استان در دریا مستقر بوده که نقش مهمی در درآمد زایی، ایجاد اشتغال و تأمین بخشی از پرورتئین جامعه دارند. دریای خزر دارای ظرفیت ها و پتانسل های فراوانی در زمینه آبزی پروری ، صید و صیادی و گردشگری می باشد. با توجه به اینکه در طی یک دهه اخیر هم محدودیت منابع آبی و هم محدودیت زمین برای پرورش ماهی وجود داشته بر همین اساس یکی از این فرصت ها مهم استفاده از ظرفیت دریای خزر در زمینه پرورش ماهی در قفس های دریایی می باشد. پرورش ماهی در قفس های دریایی یکی از پروژه های مهم اقتصاد مقاومتی در سطح استان و ملی بوده و مورد تأکید وزیر محترم جهاد کشاورزی، معاون محترم وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران و استاندار محترم مازندران و معاون محترم هماهنگی و اقتصادی استان مازندران می باشد. در همین راستا به منظور امنیت و حفاظت از ذخایر دریای خزر و تولید کنندگان پرورش ماهی در قفس های دریایی این اداره کل دارای یک ستاد مرکزی و ۸ پایگاه حفاظت از منابع آبزیان دریایی برای مقابله با صیادان غیر مجاز در سطح استان بوده که طول ۴۸۷ کیلومتر نوار ساحلی و داخل دریا را حفاظت می نمایند. همچنین علاوه بر یگان حفاظت منابع آبزیان دریایی، مرزبانی استان نیز بر اساس ماده ۲ تفاهم نامه فی مابین سازمان شیلات ایران و فرماندهی مرزبانی فراجا ( طی نامه شماره ف ی ح / ۳۱۷۶۸ مورخ ۷ /۹ / ۱۴۰۱ ) همکاری لازم را برای مقابله با صید غیر مجاز در دریای خزر با اداره کل شیلات مازندران دارند. ضمناً لازم به ذکر است در خصوص اظهارات آقای محسن رحمتی که تحت عنوان سرمایه گذار پرورش ماهی در قفس های دریایی از طرف جنابعالی در مورخ ۱۱ /۵ / ۱۴۰۲ در فضای مجازی منتشر گردید اعلام می دارد موارد مطرح شده غیرکارشناسی بوده لذا توجه حضرتعالی را به موارد ذیل جهت شفافیت موضوع جلب می نماید:
۱- جناب آقای محسن رحمتی مجوزی در راستای پرورش ماهی در قفس های دریایی ( مجوز موافقت نامه اصولی، پروانه تأسیس و پروانه بهره برداری قفس های دریایی ندارد ) در سال بهره برداری ۱۴۰۲-۱۴۰۱ نداشته و در حال پیگیری اخذ مجوز های لازم می باشد.
۲- جناب آقای محسن رحمتی بعنوان تنها سرمایه گذار غیر دولتی پرورش ماهی در قفس های دریایی کشور نمی باشد در حالیکه درسطح چهار شهرستان استان مازندران تعداد ۱۴ قفس در دریا مستقر بوده که کلیه سرمایه گذاران این بخش غیر دولتی می باشند و در بخش دولتی هیچ گونه قفسی در دریا مستقر نمی باشد.
۳- جناب آقای محسن رحمتی مالک قفس پرورش ماهی دریایی مستقر در استان مازندران در منطقه لاریم جویبار نبوده بلکه سال بهره بردرای ۱۴۰۲- ۱۴۰۱ با اجاره یک قفس از شرکت جهاد نصر حمزه اقدام به پرورش ماهی در قفس نموده است.
۴- آقای محسن رحمتی براساس چه مستنداتی عنوان نموده که ماهیان در قفس ایشان به سرقت رفته است با توجه به اینکه پایگاه حفاظت منابع آبزیان دریایی چپکرود و مرزبانی در نزدیکی قفس های مستقر در منطقه آبهای لاریم به منظور حفاظت و امنیت از دریا تلاش های شبانه روزی انجام می دهند و در حال گشت زنی می باشند.
۵- جناب آقای محسن رحمتی عنوان نموده تنها سرمایه گذار شناسنامه دار شیلات می باشد در حالیکه ایشان مجوزی در خصوص پرورش ماهی در قفس های دریایی نداشته ( مجوز موافقت نامه اصولی، پروانه تأسیس و پروانه بهره برداری قفس های دریایی ندارد ) و درحال اخذ مجوزهای لازم می باشد و در سال بهره برداری ۱۴۰۲- ۱۴۰۱ یک عدد قفس از طریق جهاد نصر حمزه فقط برای یک دوره پرورش بصورت اجاره در اختیار ایشان قرار گرفت.
۶- درخبر منتشر شده در مورخ ۱۱ / ۵ / ۱۴۰۲ در فضای مجازی عنوان گردیده که مجوز استفاده از موتور سنگین در دریا را به آقای محسن رحمتی نمی دهند قابل توجه اینکه مرجع صدور تردد کلیه شناورها و قایق ها در دریا و تعیین استاندارهای لازم اداره کل شیلات مازندران نبوده بلکه سایر سازمان های ذی صلاح می باشند.
۷- ارائه سوخت به قایق های پرورش ماهی در قفس های دریایی در صورت اینکه قایق ها ثبت سامانه بنادر و دریانوردی کشور و همچنین سازمان شیلات ایران باشند از طریق سامانه مدیریت سوخت ( تجارت آسان) سوخت مورد نیاز آنها تأمین می گردد و دراین راستا مشکلی وجود ندارد.
جناب آقای حسین زحمتکش خبرنگار محترم توجه شما را به این موضوع جلب می نمایم که پرورش ماهی در قفس های دریایی یکی از پروژه های مهم اقتصاد مقاومتی در سطح استان و ملی بوده که مورد حمایت وزیر محترم جهاد کشاورزی، معاون محترم وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران و استاندار محترم مازندران و معاون محترم هماهنگی و اقتصادی استان مازندران می
باشد که هدف از انجام این پروژه استفاده حداکثری از ظرفیت ها و پتانسیل های دریای خزر به منظور اشتغال زایی، درآمد زایی و تأمین بخشی از پروتئین مورد نیاز جامعه با نگاه اقتصاد دریا محور می باشد لذا درج مطالب غیر کارشناسی در فضای مجازی و زیر سوال بردن عملکرد خادمین و مسئولین این نظام و این انقلاب بویژه در یک دولت انقلابی، جهادی و مردمی بدون هیچ گونه سند و مدرک ضمن خدشه دار نمودن ساحت مقدس خبرنگاری موجب لطمه زدن به اصل پروژه و تولید و اشتغال در سطح ملی و استان می گردد . لذا ضمن تأکید بر درج فوری پاسخ این اداره کل در همان کانال خبری و سایر کانالهای منتشر شده مربوطه ، پیشنهاد می گردد قبل از درج هرگونه خبر بدون دریافت صحت و سقم اطلاعات با روابط عمومی دستگاه مربوطه هماهنگی لازم بعمل آید.

مختار قلی زاده رئیس اداره روابط عمومی و امور شهرستان های اداره کل شیلات استان مازندران
تاریخ ۱۴ /۵ / ۱۴۰۲

لینک کوتاه خبر:

https://hesaberoz.ir/?p=9880

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها
Please assign elementor template to display content
Please assign elementor template to display content

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: